neděle 13. listopadu 2011

Drobenkový koláč s jablky a tvarohem

Po minulém týdnu, kdy jsem trávila většinu víkendu pečením, jsem tentokrát hledala něco rychlého a jednoduchého. Tohle to určitě splňuje. Výsledek je hodně sypký a osobně mi ani moc nechutná. Snad bude chutnat aspoň někomu. Znovu ho už určitě dělat nebudu.

Update: Mě sice koláč nechutnal, ale v práci zmizel úplně stejně jako vše ostatní. Takže zas tak špatný asi nebyl. ;-)


Recept je od Hany Michopulu.

Ingredience:

Drobenka:
300g polohrubé mouky
150g másla
150g cukru
1 balíček vanilkového cukru

A dále:
700-800g jablek
150g másla
125g cukru krystalu
1 balíček vanilkového cukru
500g tvarohu
jemně nastrouhaná kůra z 1 citrónu
2 vejce
1 balíček vanilkového pudinku

Postup
Vytvoříme drobenku z másla, cukru, vanilkového cukru a mouky. Pokud máte, použijte robota, jinak vytvoříme drobenku pomocí prstů. Plech o velikosti cca 24 x 32 cm vyložíme pečícím papírem. Dvě třetiny drobenky nasypeme do pekáčku a upěchujeme.
Očistíme a oloupeme jablka. Naskládáme je na drobenku.
Připravíme si tvarohovou náplň. Utřeme změklé máslo s cukrem, přidáme tvaroh, citrónovou kůru, vejce a pudink. Nalijeme tvarohovou směs na jablka a nakonec nasypeme zbytek drobenky.
Dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů. Pečeme přibližně 45 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...