neděle 30. října 2011

Hruškový páj s mascarpone

Další koláč je asi poslední pečení s hruškama. Tenhle podzim jich už bylo dost. :-)

hruškový páj s mascarpone

Včera jsem se potřebovala trochu odreagovat, tak jsem kromě hruškového koláče pekla ještě brownies s pekanovými ořechy.

hruškový páj s mascarpone

Recept je z listopadového Apetitu.

Ingredience:

Na korpus:
300 g hladké mouky
6 lžic krupicového cukru
160 g másla (chladného, nakrájeného na kostičky)
3-5 lžic ledové vody


Na náplň:
4 hrušky
1 lžíce citronové šťávy
9 lžic krupicového cukru
250 g mascarpone
2 vejce
2 lžíce hladké mouky

Postup:

Korpus:
Z másla, cukru a mouky vytvoříme drobenku (pokud máte použijte robota, já ji dělala ručně). Přidáme 3 lžíce ledové vody a ještě chvíli mícháme, pokud je potřeba a těsto při stisknutí mezi prsty nedrží u sebe, přidáme po lžicích další vodu. Vyklopíme na pomoučenou pracovní desku a rychle utvoříme z těsta kouli. Zabalíme do folie a dáme chladit alespoň na 1 hodinu.

Předehřejeme troubu na 180°C. Těsto nahrubo nastrouháme do formy a prsty natlačíme ke dnu a okrajům formy. Okraje formy můžeme dle libosti vytvarovat. Dáme do trouby a pečeme 25 minut. Vyndáme a necháme vychladnout.

Náplň:
Oloupeme, vyčistíme a napůlíme hrušky. Ihned je promícháme s citronem a dvěmi lžícemi cukru, aby nezhnědly. Dohladka rozmixujeme 6 lžic cukru, mascarpone, vejce a mouku. Krém rozetřeme na připravený korpus. Ozdobíme hruškama a koláč posypeme 2 lžícemi cukru.

Pečeme 40 - 45 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...