úterý 28. června 2011

Black Bottom Cupcakes

Black bottom cupcakes aneb dortíky s tmavým základem jsou příjemná kombinace čokoládového dortíku a cheesecaku. Dortík je vláčný a lehký, tvaroh ho pěkně doplňujě. Já místo tvarohu použila Philadelphii, díky které byla tvarohová náplň trochu do slana.
Recept je z joyofbaking.com.



Doma mi zrovna došly papírové kalíšky a musela jsem trochu zaimprovizovat. Musím se pochvlálit, protože moje doma vyrobené kalíšky z pečícího papíru, nejenže velmi pěkně vypadají, ale podle reakcí jsou i praktičtější při konzumaci. :-)

Ingredience:

Tvarohová náplň:

227 gramů tvarohu (já použila philadelphii, která dodala trochu slanou chuť)
65 gramů krystalového cukru
1 velké vejce
1/2 lžičky vanilkové esence

Čokoládové dortíky:

195 gramů hladké mouky
200 gramů krystalového cukru
30 gramů kakaa
1 lžička jedlé sody
1/4 lžičky soli
240 ml vody
80 ml rostlinného oleje (já použila slunečnicový, ale může se použít jakýkoliv olej, který nemá výraznou chuť)
1 lžíce bílého octa
1 lžička vanilkové esence

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180 °C a plech na 12 muffinů buď vyložíme papírovými kalíšky nebo vymažeme máslem.

Tvarohová náplň:
V mixeru umixujeme tvaroh do hladka. Přidáme cukr, vejce a vanilkovou esenci a šleháme, dokud směs není hladká a krémová. Odložíme na stranu než připravíme těsto na čokoládové dortíky.

Čokoládové dortíky:
Do velké mísy prosijeme mouku, cukr, kakao, jedlou sodu a sůl. V druhé misce smícháme vodu, olej, ocet a vanilkovou esenci. Mokré ingredience smícháme se suchými. Mícháme, dokud těsto není pěkně hladké.

Těsto rovnoměrně rozdělíme mezi 12 mističek na dortíky. Do středu každého z nich pak pomocí dvou lžic dejme tvarohovou náplň. Tvarohová náplň je trochu hustší a zůstává ve tvaru kopečku. Pokud by byla náplň příliš tekutá, obě těsta by se spojila.

Pečeme v předehřáté troubě přibližně 25 minut. Párátko zapíchnuté do dortíku vytáhneme čisté a tvarohová náplň je pevná. Vyndáme z trouby, po pár minutách přesuneme dortíky na mřížku a necháme vychladnout.

Zakryté dortíky vydrží v lednici 3 - 4 dny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...